< div id=”header ”>< / div>

söndag 6 juli 2014

Stefan Edlund och Emma Vildstrand givna krysskandidater på MP Hallands regionlista!

Jag avser att bara ja bara ställa upp i lokalvalet för miljöpartiet i höst. Jag har lagt ner en hel arbete för att förbereda mig inför detta. Ständigt pumpas ut info,utspel och allehanda vad som sker på riksfronten, i andra kommuner långt ifrån men jag har mitt distrikt i Halland där känns det lite beskedligare. Jag kollar in mp.se/halland och längst ner på sidan hittar jag vad kommunerna sysslar med men ingenting speciellt på regionnivån.

Det finns en regionkandidatgrupp nånstans som har hemliga möten. Men det görs ingen transparens utåt vare sig till medlemmar och väljare vad som är på G. Det är drygt 70 dagar kvar till valet när detta skrivs i dagsläget och det kan bli oerhört spännande och av betydelse. Jag anser helt enkelt att det mörkas i miljöpartiet Halland att väljarna tydligen och inte medlemmar heller ska veta någonting för det är högst osäkert VILKA som kommer in i regionfullmäktige.

VAL TILL LANDSTINGSFULLMÄKTIGE
Miljöpartiet de gröna
Du kan personrösta genom att sätta ett kryss för den kandidat du helst vill ska bli vald. Du kan inte personrösta på fler än en eller någon annan kandidat än de som står nedan.

Hans Leghammar, 56 år affärs- och miljökonsult, Halmstad
Elisabeth Falkhaven, 59 år, projektledare, Hylte
Svein Henriksen, 46 år, socionom, Halmstad
Eva Ericsson, 56 år, helhetsbyggare, Laholm
Sophia Nilsson, 37 år, ekonom, Falkenberg
Stefan Edlund, 48 år, lärare, Varberg
Emma Vildstrand, 37 år, lärare, Kungsbacka
Ulf Bjerstaf, 66 år, pensionär, Laholm
Vagn Abel, 64 år, lärare, Falkenberg
Nejla Ortenlöf Arica, 43 år, EU-konsult, Halmstad
Christina Corin, 65 år, fil. kand, Kungsbacka
Ola Nilsson, 45 år, lärare, Halmstad
Lena Angviken, 63 år, bibliotekarie, Laholm
Samuel Lindh, 30 år, statsvetare, Varberg
Ann Marie Ericsson, 62 år, sjuksköterska, Halmstad
Martin Öberg, 33 år, marknadsförare, Varberg
Stefan Hallander, 68 år, pensionär, Halmstad
Lars-Anders Lundberg, 71 år, f.d. bostadschef, Kungsbacka
Martin Petersson, 38 år, lärare, Laholm

På de fem översta platserna har parkerats från två valkretsar av fyra i regionen.Ettan och trean samt fyran tillhör samma valkrets Halmstad/Laholm och tvåan och femman tillhör samma valkrets Falkenberg/Hylte. Det betyder att två valkretsar Varberg och Kungsbacka för att få lokal representation från dessa måste ha kandidater som kryssar sig in alternativt att MP får ett kanonresultat i Halland.

Det kan bli så att Stefan Edlund får de nödvändiga kryssen ytterst nära förra gången och ganska troligt. Dagens varbergsmandat för MP upptas av Eva Ericsson som blott fick 6 personkryss och passerade de 16 andra miljöpartister med fler kryss dock ingen som kom upp i de erforderliga 5% då vi tog kryss från varandra. Ja är man högt uppsatt på regionlistan blir det så.

I Kungsbackavalkretsen finns en kvinnlig joker Emma Vildstrand som gjort kometkarriär är valsamordnare uppe i Kungsbacka sitter i kommunstyrelsen och är etta på Kungsbackalistan. Kungsbacka är en stark kommun och ska de företrädas av någon annan än från någon som kommer från valkretsen? En given krysskandidat.

Inga kommentarer: