< div id=”header ”>< / div>

söndag 4 maj 2014

Rödgrön majoritet inget nytt men vi behöver veta mer vilken regeringspolitik som kommer att föras!

Expressen varnar för Löfven
Jaha så var det det här med mörkläggning när tre rödgröna går fram var för sig. Så lägger vi till orosmolnen om Stefan Löfven blir statsminister så är allt samlat. Det verkar som alliansen redan förberett sig att förlora valet för de ägnar sig mer åt MOTSTÅNDARNA än vad de själva tänker göra.

Alliansen utmärker sig för en enda sak. Jobbskatteavdragen och arbetslinjen något mer har de inte utmärkt sig för. Inga jobbskatteavdrag då blir borgerliga plånboksväljare vilsna och alliansen varnar för skattehöjningar. Kan ju inte gälla pensionärer där rödgröna övertrumfat varandra om löften att klyftan mellan arbetande och pensionärer ska bort.

MGM brukar gälla i matte. Det vill säga vad är framkomligt i politik och där kommer regeringsunderlaget att ligga. Mycket möjligt att V utnyttjar rummet till vänster och gör sig omöjliga samt sätter press på MP mer än S. Skulle V bli lika stora eller större än MP kan jag inte tänka mig någon i regeringen. Då får S trolla själva och använda dem som stödpartier igen.

Mellan 1994-2006 var ju S ensamma i regeringen och sedan kom Maria W och ställde krav och det gick som det gick.  Nu finns det nya fräscha friska språkrör hos MP som DIREKT vill in i regeringen och utsätter därför hela MP för en risk. Vad är symbolfrågor som måste ingå i regeringsplattformen? Vad kan lämnas utanför som inte går att komma överens om? Är ALLT förhandlingsbart lämnas öppet för V att ställa långtående krav som regeringsunderlag i eller utanför regeringen.

Tyvärr är det här med att rösta på partipaket inget vidare med allt från A till Ö. Väljarna vill säkert veta hur den färdiga klädseln kommer att se ut under lapptäcket. Röstmaximering a la rödgrönt kan säkert kritiseras från ledare och allians men lite mer svar till de egna rödgröna väljarna borde nog ges.

Alliansen har redan sitt bekymmer att de kan bli mindre än rödgrönt och med SD som alliansens främsta stödparti. Samt bekymmer med snedfördelningen inom alliansen där C och KD ska överkompenseras om de blir kvar. Det slipper en rödgrön ministär.Där är man medveten om att en del måste kompromissas bort och om.Bara de slipper alliansen som regering.

Inga kommentarer: