< div id=”header ”>< / div>

onsdag 28 maj 2014

Grundtips etta men gardera gärna med kryss i EP-valet!

Rösträkning vad gäller KRYSSEN är intressant. Märkbart är att centern ser ut att få Fredric Federley som sin representant i EP. En profilerad och personlig profil som syns i media och inte minst sociala medier.

I övrigt det inom allianspartierna  mattanterna i M och FP Anna Maria Corazza Bildt och Marit Paulsen som toppar sina respektive listor vad gäller kryssen. Lars Adaktusson tycks vara ett lyckat kap för KD.


Bland mina rekommenderade som jag skulle valkompassa klarar Soraya Post eldprovet. Malin Björk på V:s lista har Dror Feller som en profil som gärna vill kryssa sig före. Men då gäller det att Gaza på och saxa sig fram.

På miljöpartiets lista som har mycket strikta kvoteringsregler ser Linnea Engström ut att rubba läget en del. MP är känt för att locka fler kvinnliga väljare än män och det ska väl synas.

Att Peter Eriksson får så många kryss är en medveten PARTIkampanj att i valbudskapet para ihop honom med Isabella Lövin. PAR är viktigt för MP inte enskilda kandidater. Dessutom får MP en given Norrlandsröst med Peter Eriksson precis som de har en fiskeröst i Isabella. Det blir mycket löjrom i Bryssel.

Vad gäller politiska förvecklingar kan partierna styra en del men inte allt. De kan inte veta om väljarna är otrogna sina partier, de kan heller inte avgöra hur väljarna kryssar och rör om internt. Lite tjusningen med demokrati att förbereda men slutligen låta väljarna avgöra.

Inga kommentarer: