< div id=”header ”>< / div>

onsdag 30 april 2014

Unga i fas 3 har fått en alarmerat stor ökningstakt och när ska fas 3 avskaffas?

Knas3 fortsätter att öka dvs fas3 något som oppositionen ville avskaffa men som fortgår utan större diskussion. Värst är det att ungdomar hamnar där och nästa steg är förtidspension. AF tycks heller inte fungera och många anses ointressanta att coacha vidare.

Åldersgruppen 18-24 har fördubblats på två år och från januari 2012  då 252 registrerade till  januari 2014 hade 622 registrerats. Har oppositionen något att komma med tro? Jag förmodar att lockbeten som S kommer med ska förankras hos andra partier innan då allting tas i paket nu för tiden.

Alla i oppositionen släpper sina enskilda budgetar och ingenting är synkroniserat. Så länge denna röran fortgår är vi fjärran från den situation för fyra år sedan det var en gemensam vårbudget från tre oppositionspartier. Då satt inte heller SD i riksdagen. Nu har de i stil med andra fått presentera sin budget och de kan inte lika lätt avfärdas som för fyra år sedan då block stod mot block.

Knas3 fortsätter och hur det går efter valet är en annan historia men för många känns det säkert ingen merit att ha hamnat där. Fast det där med 90 dagar för alla under 25 år som S har som recept att alla ska in i något system av utbildning, jobb eller praktik är som att pinka i byxorna. Det hjälper temporärt men det är fasta jobb, riktig lön och kvalifikation till allting som en arbetande har. Föräldraförsäkring, semestrar, pensionsvillkor, a-kasseförutsättningar, karriärstegar och annat. Det är en svårare nöt att knäcka.

Inga kommentarer: