< div id=”header ”>< / div>

fredag 11 april 2014

Bostadsbristen i Varberg följdes upp av lokal debatt - är det bara löften som ges någon ska betala?

Byggnadsnämndsledamöter i Varberg Tobias Carlsson (FP) och Karin Ekeborg (MP)
Det måste byggas bostäder i Varberg men hur? Det går inte hitta universallösningar om vi ska följa marknaden. Storbrittanien är på väg mot en bobubbla. I Varberg har i stort sett byggts bostadsrätter för det är mest lönsamt. Det lokala kommunbolaget VBAB som varit ledande att tillhandahålla lägenheter och med den egentliga kön kräver högre hyror om de ska finansiera nybyggen.

Där det byggs ställs också krav på service, avlopp framdragning och installationer av nät,vägar och dylikt annars kan jag köpa landsbygdens krav att där går det att bygga. I vår översiktplan finns anvisat var och det finns en ganska så ny bebyggelsestrategi mer specificerad som handledning för politikerna.

Jag vet inte om jag fick ut så mycket av partierna på Folkets hus i en lokaldebatt som hyresgästföreningen arrangerade mer än att mycket i superkommunen är på gång. Kraven från alla håll är omfattande och partierna står positionerade. Faktum är att bostadsministern heter Stefan Attefall tillhör KD samt är en av regeringens mest anonyma politiker. Men detta är i allra högsta graden politisk fråga som bör hållas vid liv även om det är en bifråga för regeringen.

Inga kommentarer: