< div id=”header ”>< / div>

tisdag 8 april 2014

A-kassan på väg att urarta som socialförsäkring-socialkontoren får ta över!

A-kassan på väg till samma nivå som försörjningsstödet.Gunvor G Ericsson (MP) har en del lösningar som att höja a-kassenivån, införa golv och bättre miniminivåer samt mer statligt ansvar och gemensamma försäkringar där både sjuk och arbetslöshet ingår.

Nu måste vi särskilja en del saker som inte är klarlagda. Det finns de som drar in inkomster själva utan att vara anställda. De ingår inte i jobbstimulansen utan det är lika lönsamt att gå på försörjningsstöd som att göra sitt yttersta och få in inkomster och betala skatt. Miljöpartiet röstade för jobbstimulansen tillsammans med S och Alliansen.

Säkert väl tänkt för det fanns ingen sådan innan men sedan var det sluttänkt. Det går att mixtra med olika former av lönebidragssystem,ja bidragssystem så grupper omfattas av jobbstimulansen och kanske t.o.m.uppnår a-kassa men det är mixtrande och det utgår från bidrag. Bara de kallas "anställda".

Det finns de som drar in inkomster ändå men som är ojämna, inte med i någon a-kassa för då ska man ha ett jobb att relatera till. Det finns de som redan är handikappade och sjuka som inte kan jobba med som går på försörjningsstöd alltså inte har med försäkringskassan att göra. De har heller inget jobb att relatera till i de flesta fall. Det kvittar dem vilka som hanterar det hela de har redan skittinkomst ändå och får inga jobb.

Det finns också förutom obefintliga inkomster eller konstlade anställningsförfaranden de med ryggsäckar av skulder vilket försvårar bostadskontrakt i vissa fall. Dessa tvingas i en del fall  till sociala kontrakt.Skuldfrågan är lika viktig att jobba med som inkomst-och anställningsfrågan.Många blir "förtidspensionerade" och blir då kvalificerade för bostadsbidrag.Jaha där var det bidrag igen. Sedan finns en nivå där soc pröjsar för bostad där kan du och hyresvärd själva sätta nivån.Det görs aldrig några kontroller vad som är rätt. Bara du har kontrakt.Gäller att hitta en diskutabel hyresvärd bara.

Dock är det så att socialkontoren inte jobbar med skuldsättningar. De hanterar bara akutärenden och delar ut bidrag samt håvar in stålar för de som så korkade att de arbetar in vita inkomster och inte jobbar svart. Det är dessa soc vill se som anställda eller fast i någon slags arbetsträning.Inte för att det lönar sig för den enskilde utan för att politiker i staten och kommunerna vill detta.

Inga kommentarer: