< div id=”header ”>< / div>

söndag 23 mars 2014

Kärnkraften har blivit en icke fråga inför valet!

Lite om kärnkraftshistorik går att läsa här. Nu är ju kärnkraften ingen enskild fråga utan den går under rubriken "jobben". Det är tillgång till billig el som ska garantera jobben och blocken är fastlåsta i den dogmen.Skulle vi få en debatt mellan miljöpartiet och socialdemokraterna före valet om kärnkraften skulle säkert både SD och alliansen gnugga händer. Vad var det vi sa?

Regeringsfrågan är nu det mest överskuggande och både S och MP vill inte göra misstaget att inte utnyttja sina komparativa fördelar att var för sig fiska väljare till rött respektive grönt.I vassen lurar V som gärna vill ha ett ord med i laget och bevakar vinster i välfärden.Taktiska överväganden styrs av varje opinionsmätning som kommer.

Beträffande Vattenfall har det varit en statlig vinstmaskin och deras sätt kan diskuteras men det är lite mer ointressant för vänsterpartisterna så länge de "levererat" ja pengar alltså till staten. Det verkar också som kärnkraften är mer en intern fråga inom Vattenfall, Strålskyddsmyndigheten och Greenpeace. Det folkliga intresset är inte så där som det var en gång men kampen går vidare.

Inga kommentarer: