< div id=”header ”>< / div>

tisdag 28 januari 2014

Vi ska alla skola denna vägen vandra - då slår jag back ut!

Emballör som rationaliserade bort sig själv
Den som inte fullföljer sin yrkesutbildning - får heller inte sitt socialbidrag står det i DN. Det är S som står för beskedet. Jag vet inte men JAG hade varit en av dem som på min tid hade kastats ut i kylan för jag har t.o.m. avbrutit en förberedande gymnasieutbildning då jag inte orkade med den. Även andra personer som avbröt i min nära omgivning hade gjort det.

Vet att ett av målen en gång i tiden var att alla skulle ha rätt till fullgjord grundskole- och gymnasiekompetens och att kraven idag är att man inte kommer någon vart utan utbildning. På något sätt är det piska och fler som ska gå med socialbidrag snarare än fler i utbildning och i arbete jag ser framför mig i S "arbetslinjesamhälle". Ja varför inte fler som får förtidspension?

Kom Vux var ett utmärkt sätt för mig att komma tillbaka och tror många kvinnor som offrat sina yrkesliv för att bli med barn och stanna hemma med sina barn och kanske ta enklare jobb i kök, städjobb eller stå i affär också gick samtidigt med mig. Nu ser samhället annorlunda ut. Nu ska ungdomar där arbetslösheten är som störst garanteras någon form av aktivitet samtidigt som det är många äldre samtidigt som harvar i meningslösa åtgärder som inte leder någonstans då de inte hänger med riktigt i alla de krav som ställs.

Jag vet inte hur MP ställer sig till S förslag men med tanke på att det blivit lite suddigt var skiljelinjer går mellan S och MP och båda står för "arbetslinjen" och MP lagt medborgarlön i byrålådan blir jag lite orolig.
Det är visserligen bra med samspelta partier precis som det är bra med enskilda uppgörelser med alliansen men är MP så regeringskåta att de accepterar det här vete i fan.

Jag räknar inte med att jag kan diktera villkoren eller ange tonen står ju inte längre på MP:s riksdagslista men tycker ändå att broilerutbildningar till ett samhälle som bygger JAS-plan,byggt på ständig tillväxt och konsumism, höga energiuttag, rovdrift av djur och natur, sliter på människor i vardagen, skuldsättning för att bo och leva, transportberoenden även om det är bra med spår och järnväg

Vinster i välfärden är en skitdebatt jämfört med det här. Skolplikten ska förlängas, värnplikten diskuteras om den ska komma tillbaka , arbetsplikt och i någon mån utbildningsplikt för att få socialbidrag (finns redan)- någonstans har människan kommit bort.Vi lever i ett ekorrhjul där vi inte längre ges några riktiga val utan piska.

Jo alliansen är inget vidare och S i långa stycken inte mycket bättre.Men sälj inte bort hela politiken MP för att Åsa Romson ska bli klimat- och miljöminister och Gustav Fridolin utbildnings-.och skolminister då är miljöpartiet ett "varumärke" och S är för mig jämbördiga med alliansen att söka jobbet som "statsförvaltare".
stopp stopp stopp.

Inga kommentarer: