< div id=”header ”>< / div>

torsdag 23 januari 2014

Miljöpartiet igång internt med omröstning av såväl valmanifest som kandidater inför EU-valet!

Miljöpartiet har satt igång en intern medlemsomröstning om bl.a. valmanifest och kandidater. Temperaturen är säkert hög och har satt igång ett antal medlemmar att aktivera sig. Dess bästa verkan är internt men frågan är om det blir några större förändringar från hur det som är upplagt från början förändras nämnvärt. Klimat, grön omställning och jobb och ett öppet och humant Europa.

Intressantare är nog vilka som döljer sig bakom alla kandidaterna och vilket stöd de kan tänkas få och om det påverkar listan. Ska jag vara väldigt fräck så är det om någon lyckas peta sig in bland de två översta namnen det kan bli intressant och vem som blir nr 3 inte 15 eller 18.

När listan sen är klar är det intressant att se om det finns någon KRYSSKANDIDAT som kan överraska gentemot de andra partiernas kandidater. De som röstar i EU-valet har ju en förmåga att vilja proteströsta och förra gången kom Piratpartiet in som ett stjärnskott först med en kandidat som sedan kompletterades med en till. MP lyckades få in Isabella Lövin som kom från ingenstans och in i fiskeriutskottet förutom Carl Schlyter som satt i miljö-miljö.

I kommande val där det är ett lägre valdeltagande förväntas Sverigedemokraterna få en given plats. Tror att mycket fokus läggs på dem och varje motpol som är något helt annat har givna röster. Utan att gå händelserna i förväg kommer väl en utvärdering och ett resultat av MP:s internröstning. Det är en bit kvar och medlemmar i MP har ett hett år då det inte är enbart EU-val. Det är supervalår med tre val till.

Inga kommentarer: