< div id=”header ”>< / div>

måndag 23 december 2013

Ipsos sista mätning 2013 andas grön optimism inför supervalåret!

I Ipsos/DN:s undersökning håller fortfarande miljöpartiet en hög nivå och S+MP är tillsammans större än alliansen. Alla "rödgröna" ligger bra till och får egen majoritet. För miljöpartiet tycks det vara en lyckoträff att visserligen med andras hjälp lyckats att stoppa ett antal miljarder till ytterligare skattesäknimgar. De kan med fördel användas till skola, klimat eller gröna jobb istället.

Under mätningen har Gustav Fridolin hållit ett stort #föräldramöte på fb och skolan har kommit rejält i fokus. Ett av de aviserade profilfrågorna som MP vill lyfta fram inför valet. Mot rasism/främlingsfientlighet har debatterats och en stor manifestation i Kärrtorp där alla utom sverigedemokraterna deltog är också något som ligger i linje med det mp uppmanar människor att debattera och skapa intresse kring.

Det som inte är så bra men kanske S är nöjda med lär vara JAS-ordern till Brasilien som ska skapa mer jobb och Ringhals 4:s uppgradering av effekten med 20% som skapar mer kärnkraftsel. Nu är detta under alliansstyre och det återstår att se hur MP kommer att agera för fler såna här fadäser som står i kontrast till miljöpartiets politik.

Alliansen har satt allt på ett kort att när jobbskatteavdraget syns i plånboken ska rösterna komma tillbaka. Det är bara det att nu har en tredjedel av kommunerna höjt skatten så det lär inte alla se direkt och det finns en del aviseringar om det inte varit valår så hade andra gjort samma sak. Förmodligen kommer EU-valet nu succesivt att ta över som värdemätare där vi får en indikation om hur starka partierna står sig.

Det som är högintressant i det läget är om SD kommer in och C och KD åker ur om inte loppet för alliansregeringen sedan i riksdagsvalet är adjössning goodbye!

Inga kommentarer: