< div id=”header ”>< / div>

torsdag 10 oktober 2013

MP Varberg bör sikta på att sitta i majoriteten efter 2014:års val!


Det går snabbt i MP Varberg. Redan den 9 oktober var nomineringsdatum till ända att till valberedningen ange om vilka namn som kommer i fråga att stå på nästa kommunlista. Redan den 12 oktober är det uppvisning vilka de är i möteslokalen.

Ett dilemma i den här hanteringen är att jag faktiskt hade velat se någons slags offentlig presentation på webbsidan eller i form av ett utskick innan men det kommer väl. Jag har blivit upplyft som ordinarie i kommunfullmäktige och har nu en plats att försvara.


Samtidigt är det mitt första gruppmöte som ordinarie i kf-gruppen måndagen 14 oktober inför kommunfullmäktige. Jag ikläder mig en ny roll från att kliva ner från läktaren och avbytarbänken till en ordinarie plats för första gången efter 15 år.

Vad gäller återvinnare uppträder nu också Hans Leghammar som var MP:s förste riksdagsman i Halland nu som valsamordnare i regionen. Känner jag Hans rätt har han nog inte planer att stå på nedre delen på regionlistan efter lång politisk frånvaro. Han kan för mycket, har lärt sig en del under frånvaron som politiker och har en erfarenhet som ingen slår i den manliga delen på den regionala listan.Det går alltså att återkomma i många år i träda utanför politikertjafset in i finrummen igen.

Annars är ju MP ett parti som i första hand attraherat yngre väljare och i synnerhet kvinnor. Men när det kommer till politiskt ansvarstagande att vilja stå i topp eller högt på jämställda listor blir det ofta män som konkurrerar om topp-platserna. Kvinnor kanske har en natur att hellre samarbeta än konkurrera vad vet jag.

Fast ett år återstår av valperioden mycket att ge järnet för präglas det inre arbetet med det här med nomineringar och att se över handlingsprogram i MP Varberg. Tissel och tassel vilka som kan tänkas fortsätta eller lämna. Naturligtvis vill jag se vilka som kandiderar inför valet och vilken strategi som läggs upp innan jag med karta och kompass kan se vart MP lokalt tänker sig fortsättningen.

En sak är att söker man maktposition måste det byggas upp en stabilitet i partiet lokalt. De som väljs förväntas sitt i fyra år och de som sedan väljs i nämnder sedan behöver inte alls stå på någon lista. Nej de behöver heller inte gå på möten om de inte vill. De kan sitta kvar ändå. Med detta vill jag återigen lyfta att MP Varberg borde ha en policy hur poster rekryteras inte bara till valberedningens hjälp utan också att förhindra "kompistillsättningar" beroende på en att  en viss maktfalang styr partiet.

Det är väl helt klart att jag söker maktpositioner snarare än breddning och utslätning. Min agenda är att MP ska sitta där besluten tas och koncentrera sig på de positioner där man kan göra avtryck. Inte för att se och lära utan för att utöva påverkan och ansvarstagande. Det innebar för min del att jag som kandidat vill att MP Varberg inför valet 2014 siktar på att sitta i majoritet och föra grön politik och inte som ökenvandrare bland den mycket splittrade oppositionen i Varberg där MP nu finns tillsammans med S, V, SPI och SD.

Inga kommentarer: