< div id=”header ”>< / div>

tisdag 17 september 2013

Offentligt nu VILKA som kandiderar till listor för riksdag o region i MP, Halland!

Har äntligen hittat samtliga kandidater nu som är tillgängliga för kandidatur på miljöpartiets listor i Halland för riksdag och region här på webbplats.

Nu äger fortfarande valbredningen frågan och det deras sak att så småningom offentliggöra förslag hur listorna är tänkta att se ut och dess tänkta placeringar. Som fd valberedare och kandidat på båda listorna förra valet tänkte jag här ha lite synpunkter och därigenom lite påverkan.

Jag anser först och främst att med detta urval behöver man inte "rensa" bort kandidater att inte få stå på listorna. Det bör vara möjlighet för kandidater som vill och önskar att få driva sina egna personvalskampanjer och finner inte att någon som det brukar sägas inte står för miljöpartiets gröna värderingar och kan bli ett problembarn mer än att de just kan bli inkryssade.

Eftersom det nu är synligt vilka som kandiderar är det upp till valberedningen upp till det underlag som finns och rådfrågning bland medlemmar främja eller välja bort utifrån det underlaget. Men det är fortfarande ett internt arbetsmaterial och frågan är om någon mer än valberedningen själva ska ha del av det "resultatet" som ska skickas in poststämplat 26 september?

Jag vill också påpeka att vid vårt sista valbredningsmöte förra gången inför valet 2010 var samtliga vi som var närvarande helt eniga om hur listorna skulle se ut. Det hjälpte inte. Det begärdes sluten votering på den avgörande stämman i Falkenberg och det blev mer än smärre justeringar på listorna. Dvs att det förändrades inte från några placeringar utan många placeringar som stämman ansåg valberedningen "missat".

Vad som förutom en del självklara uppgifter så har underlaget som presenterats utökats med frågeställningar som intresseområden/hjärtefrågor , nuvarande och tidigare politiska uppdrag, och en kort snutt varför just du kandiderar för att bli ledamot i antingen riksdag eller region.

En upplysning som vore intressant är om det finns fler än personen som tar riksdagsplaceringen som kommer ifråga när den positionen uppnåtts? Vad gäller regionkandidaterna behöver man tvunget inte bli invald i regionfullmäktige utan kan få uppdrag i nämnder och styrelser ändå. Detta avgörs inte av vare sig listor, listplaceringar utan sköts internt av regiongruppen. Ett slutet sällskap för inbördes beundran och dess vänner.

Inga kommentarer: