< div id=”header ”>< / div>

tisdag 24 september 2013

Ja till Skejtpark i Varberg och Vindkraft utanför Falkenberg trots motstånd!

Skejtparksläge i Varberg
I Varberg såg många med intresse fram emot vad en blivande skejtpark skulle få sin placering. Kommunstyrelsen fattade ett beslut att anlägga det nere vid Ankaret i närheten av Kärleksparken.Alternativet var att lägga det på Håsten (en bostads-och fritidsstadsdel) men i debatten har det mest handlat att vara MOT det beslut som sedan blev som har dominerat.

Detsamma gäller beslutet att tillstyrka en vindkraftspark i havet utanför Falkenberg.Motståndarna hörs tydligt men vad är de för då? Ja i båda fallen är oppositionen såna att de i vanliga fall inte är särskilt intresserade av att driva opinion men uppstår i lägen när ärenden närmar sig beslut.

I Varberg fanns en samstämmighet i kommunstyrelsen.I Falkenberg behövde styrande centerpartiet stöd från partier som inte ingår i  styrande alliansen. Det fick de också. Att vara i opposition lokalt kan vara något helt annat än det som uppfattas som opposition i vanliga fall. Då återstår överklaganden, förhalningar av beslut och således kan vi inte räkna med transportsträckor fast "politikerna" fattar majoritetsbeslut.

Som sagt politik är att uppnå majoriteter och som sagt alltid någon känner sig störd och berörd av beslut och det måste också tas på allvar. Alltså ska naturligtvis vettiga synpunkter beaktas och oftast följer ett beslut av följdbeslut. Politik är de möjligas konst och sista ordet är inte skrivet än i dessa ärenden.

Inga kommentarer: