< div id=”header ”>< / div>

tisdag 9 juli 2013

Polisen gör alltid rätt i kniviga situationer !

Skrev ett blogginlägg här ang varbergshändelsen där ett antal människor knivskars och förövaren och en äldre person berövades livet. Ja att då förövaren som gick bärsärkagång sköts av polisen genom ett mycket oprofessionellt ingripande står under allt tvivel. Läs bloggkollegan Leonard Green här och där formellt polisen gör rätt. De gör för övrigt alltid rätt så ser det ändå amatörmässigt ut när han skulle gripas.

Huruvida människor alltid är kontaktbara av ursinne, psykos eller med hjälp av droger säger sig sunt förnuft att för att de själva bär sig åt som idioter så finns väl andra sätt än skjutvapen att avväpna den som löper amok.. Vad vet jag om detta? Jo jag vet själv en hel del om detta då jag både drabbats och sett en del i tillvaron. Av hänsyn till personer och mig själv behöver jag inte lägga ut mer text än att säga att det är så.

Polisen i Varberg tillhör de särskilt provocerande och aggresiva i det här landet. Nu råkar det i varbergsfallet vara en ohanterlig person som råkat hamna på "fel ort" och i ett läge där polisstationen för händelserna bara låg bakom hörnet. Det är för för övrigt ett turistmål nu platsen där gärningsmannen sköts ner. En äldre farbror frågade efter var nånstans det ligger igår. Han skulle dit och titta för det har sänts i tv.

Jag förmodar att om jag blivit angripen eller så i mitt hem hänvisar polisen att jag själv har skyldighet att se till att jag har mitt hem säkrat. Om jag bli angripen på allmän plats frågar de vad jag har där att göra och om det ändå inträffar något i min närhet ska jag låsa in mig för allting är ett polisärende och jag har inte med saken att göra såvida jag inte är vittne.

Polisen i Varberg har en stöddig och föraktande attityd mot dem som redan ligger och jag var inte ett dugg förvånad när jag såg bilderna rulla fram i tv-rutan hur de hanterade situationen. Detta är vardagsmat och nu råkar det vara fel tidpunkt, fel plats och fel poliser som fick rycka ut en söndag när allting skulle vara lugnt!

Inga kommentarer: