< div id=”header ”>< / div>

lördag 8 juni 2013

Vem fan startar vandrarhem i Varberg om man inte röker cubansk cigarr?

Jag läste i lokalbladet om ett vandrarhem som skulle starta upp i nästa kvarter. Vandrarhemmet Ingeborg som var en satsning på arbetslösa som fått tillgång till lokaler som skulle målas upp, konst på väggar, tillgång till sängar, inga tv-apparater och konstigheter. Centralt nära till allt rimliga priser.

Nu är det säsong.Vad händer jo grannarna lägger in sin vetorätt och påpekar att inget står i några detaljplaner om denna typ av rörelse och motsätter sig etableringen. Det kan ju påpekas att på andra sidan gatan fanns en fastighet som brann där det varit både pizzeria och gästrum till uthyrning ja lite av varje verksamhet. Tomten där är öde nu och det ska bli nån hyresfastighet av nåt slag.

Jag förmodar att alliansen styrande i Varberg som påstår sig vara för företagande och entreprenörskap består av två sorters väljare: 1) De som har sitt på det torra, äger eller har tillgång till lägenheter eller fastigheter och ser allt nytt som intrång på deras domäner om det inte gagnar dem själva. 2) De som vill att allt ska kunna göras business av men då är bilen ett nödvändigt ont, som vill ha space att vidga sina tomter och kallar det för att främja arbete när de utvecklar sina hus som skrytbyggen.

När nu alliansen tycks ha huvudvärk i senaste Demoskop kan jag inte låta bli att se det lokala i det hela. Att alliansen hela tiden satt arbetslinjen=jobbskatteavdrag gör ju att de som redan har får skattesänkningar och konsumtionsmöjligheter men de som inte får del i detta får kämpa med näbbar och klor för att hålla sig ovanför vattenytan.

Varbergsbon Jan Myrdal
Jag har nu själv ansökt om skuldsanering  och får ett brev att det nu tar tre månader innan jag ens får en handläggare i ärendet som kan titta på det. Noteras att en ansökan inget säger något om bifall eller avslag. Jag känner många nu som antingen har skuldsanering, har sökt skuldsanering eller ska göra det. Idag är det häftigt att söka skuldsanering men inte lika häftigt att starta enkla vandrarhem i Varberg om man inte heter Lasse Diding. Då kan man alltid starta Hotell Havanna. Men han är ju kommunist Lasse som tagit hit Jan Myrdal.

2 kommentarer:

Maggie sa...

Bra skrivet. Bara en kommentar: Vi har hyrt lokalen som vilket företag som helst. Den behövdes inte renoveras på något vis. Vi valde att ha mycket konst på väggarna som även skulle säljas.

Maggie sa...

Vi visste inte om att man behövde ett bygglov för att bedriva ett vandrarhem på Prästgatan. Inte heller vår hyresvärd visste detta. När vi fick reda på detta, frågade hyresvärden runt bland grannarna eftersom de har yttranderätt. Ingen hade något emot planerna, tvärtom så vi blev mycket förvånade när Familjen Landén / Runemalms yttrande kom in. Då kom byggnämnden med förslaget att vi skulle ansöka om ett tidsbegränsat tillstånd. Dvs inte ändra detaljplanen. På detta förslag svarade Familjen Runemalm / Landén att Fam Runemalm har ägt sin fastighet på Bäckgatan sedan 1860 talet och hdet ska inta vara någon förändring inom kvarteret Krögaren. Varberg är en turiststad och har viljan att bli Västkustens kreativa MITTPUNKT 2025. Om det blir som Fam Runemalm med "Friherre"! Landën vill, blir det nog inte så!!!!! Ingen förändring, ingen chance för småföretagare, nytänkande.