< div id=”header ”>< / div>

måndag 10 juni 2013

NYA MP siktar på att bli de NYA SOCIALDEMOKRATERNA!

En gång när vi bildade miljöpartiet sa vi att här ska inte behövas några sidoförbund utan alla ska välkomnas och inga radikala särorganisationer ska behöva bildas. Efter några år upptäckte någon att det missas så mycket BIDRAG om man inte har t.ex. ett ungdomsförbund. Således bildades ett ungdomsförbund GRÖN UNGDOM. Jag själv var rätt ung i MP:s barndom så jag kunde dubblera ofta men var aldrig med i detta ungdomsförbund då jag tyckte att de som då var tio år yngre kunde vara med där om de ville,
Möjlig grön statsministerkandidat
GRÖN UNGDOM har haft det ganska bekvämt jämfört med andra ungdomsförbund de har varit en spjutspets vad gäller miljöpartiets förnyelse och ofta skolat politiker som fått mer framträdande roller viktigt att påpeka. Själv har jag varit rädd att MP blivit ett parti som skolar politiker "broilervägen" och inte utifrån andra baser. Det hörs i det mediala språket med media vilka som kan prata för sig eller inte. Vilka som har rösten, kroppspråket, verbaliseringen...utseendet med sig.

Läser en artikel i mediadraken Aftonbladet här  Per Bolund finanspolitisk talesperson (MP) och Magda Rasmusson kvinnligt språkrör (GU)....som bemöter ett i mitt tycke skitinlägg från MUF:s ordförande. Så var det sagt! Men hur bemöter man det. Jo genom att orden NYA JOBB i en NY ARBETSLINJE ska betonas mot regeringen totalmisslyckade arbetslinje,

1) Bygga ut ny energi och energieffektivisera, rusta upp miljonprogram, renovera och lägga räls och järnväg allt kallat för gröna investeringar. I samma veva finns inte ett ord om kärnkraften som rustat upp för att hålla i 50-60 år. Påminner mig om Kina som satsar på allt både grönt och brunt. Upplägget verkar inriktat på storstadens fula områden sådant vi hanterar inom ramen ändå i andra kommuner vad gäller "att miljonprogrammen ska rustas". Lägga räls och järnväg låter fantastiskt bra men verkar också det inriktat på att det ska åkas bekvämt snabbt och fort mellan storstadsmetropolerna medan landsbygden får problem att behålla sina busslinjer och ska alla bli pendlare nu som motiverar satsningen?

2) Nya jobb för unga inget fel i det. Alla partier är inne på samma spår. Starta och driva företag. Jo det finns de som går i konkurs också vem rensar upp där? Kommuner har redan idag ett stort ansvar genom samarbete med AF, FK och med olika stöd bl.a från Europeiska Socialfonden. läs här. Ingenting sägs om medborgarlön/basinkomst i artikeln bara röra om

3) Nya jobb i välfärden.Öka bemanning och kvalitén? Jo men ligger inte detta ansvar på kommuner och landsting med tillsyn från socialstyrelsen och arbetsmiljöverk, kvalitétskrav från politiker och prioriteringar utifrån behov (kundrelaterat) och att avgifter betalas efter taxa. Men om man samtidigt vill bygga konstgräs, ishallar och annat som krävs för att få röster så får man väl satsa på det med. Inget att det krävs prioriteringar för att behålla och skapa nya jobb i välfärd. Bara att bemanning och kvalitén ska öka. Kom loss med mer i statsbidrag till kommuner och landsting då.
 något som redan finns.

4) Nya företag inom småföretag och tjänstesektor. Sänka kostnader och minska risker? För mig är det flum och bullshit. Vinner ett företag i en lokal upphandling för att ta som exempel har man dragit en vinstlott. Ska du sälja krims krams på nätet eller är i behov av arbetskraft gör du ett stort åtagande att överhuvudtaget anställa. Var tröskeleffekten finns är olika från företag till företag hur det ser ut och var det är etablerat. Sedan är det här med konjunkturer och strukturer viktiga och vad händer när nya innovationer slår igenom. Då kanske en hel branch kullkastas? Företagandet som det ser ut idag bygger på ett tillväxt-och konsumtionssamhälle tydligen inget MP ser problem med. Eller är det mer protektionism som utlovas?

5) Nya jobb i industrin? Alla vet att hela den svenska industrisektorn minskar och försvinner till lågavlönade länder där masstillverkning sker lönsammare. Mär man utlovar "hållbar produktion av varor och tjänster" som "världen och vi behöver" verkar MP inte insett att vårt konsumtionsamhälle nått PEAK. För att överhuvudtaget hålla oss över vattenytan krävs lokala omställningar för att minska vårt ekologiska avtryck, ge andra chansen att utvecklas och minska vårt exportberoende. Låter gulligt med ny industri samtidigt som vi  ska satsa stort på JAS-plan och ökar vår rovdrift genom att öppna nya gruvor samt är inne på områden där viktiga naturtillgångar ligger för träda men efterfrågas. Jo jag tycker MUF om MP var skit men NYA MP låter mer som socialdemokrater än miljöpartister gäller gammal som ung.

Inga kommentarer: