< div id=”header ”>< / div>

tisdag 14 maj 2013

Rödgrönt allt mer otydliga vad de är överens om!

MP ska forma en ny grön arbetslinje med mer fritid och friår. Ja tydligare kan det inte sägas om att grön inte är mer arbete, möjligen någon mer men det är den "informella delen" som ska främjas inte löneslaveriet.

I Tyrolen joddlar grönt i regering
Så har vi det vanliga dilemmat att när S är vänster går MP till höger och tvärtom. Det bör väl gynna fraktionen Alliansen förmodar jag och SD och V. För tydligare kan det inte bli när S och MP inte kan göra upp om vissa riktlinjer mellan sig FÖRE VALET men anser att Löfven säkert fixar till det ändå.

Ska vi döma av dagens YouGove-undersökning så börjar det svikta en aning för både S och MP som tror det går att lura väljarna med otydlighet vill de samarbeta, hur ska de göra det och vilka frågor finns det samsyn kring?
.
FAKTA: OPINIONEN ENLIGT YOUGOV
Så stort stöd får partierna i mätningen i procent:

Parti, väljarstöd, förändring:

S: 30,9, -1,0

V: 7,8, +1,9

MP: 8,2, -0,4

C: 4,2, +1,5

FP: 5,4, -0,5

M, 27,4, -1,0

KD, 3,8, -0,5


Själv skulle jag helst se att MP hade ett djupare samarbete med Alliansen och lämnade vänsterflanken till V. Har aldrig förstått att positionera sig till vänster och dilemmat kring förbifarten stärker detta.Den bygger på trängselavgifter och under tiden lånas medel upp. S är ju för förbifarten och står man till vänster är väl V ett rakare alternativ än MP som tror de står i mitten men tappat sin "stockholmsparti"-profil för längesen.

Inga kommentarer: