< div id=”header ”>< / div>

onsdag 1 maj 2013

Med LO och Sjöstedt vid makten får vi en skattehöjargaranti men vilken typ av samhälle får vi ?

LO vill satsa 70 miljarder på investeringar för det är bättre med arbete än att gå hemma med bidrag. Möjligen måste väl en del av de här investeringarna bygga på import. Det är lika klokt som att bygga förnybar energi utan att se att både kunnandet i tekniken ligger i andra länder och även delar till den men VI har "arbetskraften".

LO-ordförande
För att kunna göra något måste man påvisa var pengar ska hämtas. Något måste ju produceras och säljas för att vi ska kunna göra något med det som vi avsätter till investeringarna. Jonas Sjöstedt har i sitt tal att han vill stoppa vinster i välfärden. Möjligen finns en panik att klyftorna ökar alltmer, att traditionella industrijobb försvinner, att kraven ökar för att få jobb överhuvudtaget, att det som används i offentlig regi blir konkurrensutsatt....och att pengar försvinner ur landet och till de som har mest.

När folk använder sina egna inkomster ja då prioriterar man konsumtion,sitt umgänge, lånar och gör olika val. Frågan är hur de själva ser vad som är samhället läs statens ansvar. Att pytsa på ansvar på regionerna som har hand om sjukvård och regionens pendlingstrafik. På kommunerna där det huvudsakliga utförandet sker utifrån skolan och omsorgen. Ställer staten krav får de också se till att pytsa medel dit. Gör de inte det så står regionala och lokala politiker där med skäggen i brevlådan och då finns bara skattehöjningar att föreslå.

Vänsterns visionär
Det som ger mervärde idag är alla investeringar i arbetsbesparande teknik, IT och att datorsamhället nått enkla mobiler, uppfinningar som tar upp liten yta och kommunikationen sker i fickformat och är var och ens användare. Vi kan vara flexibla, dygnet runt-uppkopplade, beställa och serva via nätet, programmera inställningar m.m. Helt enkelt ha koll på saker, oss själva och vår tillvaro.

Avdankat språkrör
Vi ersätter det vi gjorde själva och i begränsad krets med tjänster och helst avancerade sådana till billigt pris. Varför ska vi då satsa på extrem tungt tänkande som låser oss fast i en dåtid? Vi behöver omställningar för att utveckla oss själva, inte bygga pyramider. Sedan kan man fråga om de rödas världsbild går ihop med fd språkröret Birger Schlaug som vänt upp och ned på den.Om jag nu är ett gruskorn i de rödas öken och inte en oas.Men det är en annan sak. Birger och jag är ju avdankade sedan länge i den gröna matsfären.

Inga kommentarer: