< div id=”header ”>< / div>

fredag 26 april 2013

Sverige behöver rita om kartan vad gäller vilka kriser som är värst att försvara oss emot !

Fick vi ett nytt Ubåt-137 när ryska bombplan övade nära svenskt territorium? Sverige har sedan vi gick med i EU redan 1994 ett förhållande till NATO genom partnersskap för fred. Det har bl.a då redan bidragit till insatsstyrkor i Kosovo och Afghanistan.

Östersjöstater
Vad som bör vara mer oroande är vårt beroende av Ryssland gällande oljan och att vårt grannland Norges oljeutvinning faller och att nya fyndigheter inte räcker särskilt länge. Sedan har ingen livsmedelsstrategi längre värd namnet om det skulle krisa.

Trygga husdjur
Med tanke på vårt geografiska läge borde ett samarbete kring Östersjön vara prioriterat ja vad gäller hur havet mår, fisket, vad som dumpas, transporteras än olika flygövningar som har betydelse hur snabbt våra JAS-plan lyfter. I så fall vore väl ett robotförsvar och satsning på drönare kanske en idé än detta sätt att "marknadsföra" behovet av JAS-plan?

Sen har vi alla potentiella spioner och attentatsmän som kan slinka in via den fria rörligheten och invandringen. Men det får man inte skriva. för de kan ju börja hacka på nätet och blockera data- och mobiltrafiken. Redan där visar sårbarheten sig.

Inga kommentarer: