< div id=”header ”>< / div>

måndag 22 april 2013

Opinionsmätningar nu ger bara en bild av mediabruset!

Läser två opinionsundersökningar och man gör en stor sak att SD minskar till 10 %. You Gove och United Minds har dessutom KD på rätt sida om spärren och C är strykpartiet i ena mätningen (You Gove).

Vad jag tycker vore är om det finns något alternativ till alliansen och i så fall vad som skiljer. Att de åtta partierna försöker uppnå ett viss väljarintresse är som att välja olika färger på bilar som går på bensin. De måste ju var och en finna majoriteter för sina förslag och då blir verkligheten ganska grå.

Om nu målet för Vänsterpartiet att få med sig S och MP i en koalition så kan vi ju se vad deras motsvarighet i Danmark tycker om den politik av S som har makten där vilka de ska föra grön politik med. Nej att rösta på ytterlighetspartier kan möjligen döva samvetet men i realpolitik blir det inte mycket rött och absolut inte grönt.

Soffliggare och taktikröstare
Frågan är om inte valet kan avgöras av taktikröstare: Det finns partier typ SD som kan spela den rollen och möjligtvis Piratpartiet. Släpp fram den där Löfven vad har då exempelvis MP att komma med då med sin kravlista...eller V? Väljaren kan rädda eller lyfta partier utifrån opinionsundersökningar på sluttampen och dessa undersökningar nu är mest värdemätare om den sista månadens mediabrus.

Inga kommentarer: