< div id=”header ”>< / div>

lördag 6 april 2013

Mot framtiden eller stupet?

Vad väntar framöver? Vad förväntas av oss som inte tror på arbetslinjen och ska tvångsarbeta för vårt uppehälle eller få en klapp på axeln om vi vill rusta oss i arbete?

Om nu Sverige ska bli världsbäst i "grön teknologi" får vi inte gå in i fällan att några kommer att hamna helt utanför. Det finns de som vill leva sina liv som de alltid gjort och inte tar till sig moderniteter. De som vill använda det de har och inte vara tekniknördar med det senaste nytt. Det kan ju uppstå något oförutsett.

Framtiden är inte bara att skapa nya jobb och förhindra vinster i välfärden. Det är att på allvar ta upp tillväxtproblematiken. Det är att på allvar ta upp vilken roll vi vill att EU ska spela och de länder som ingår där.

Det gäller då att inte fastna i hur ett grönt partis partistyrelse ev kommer att se ut och vilken roll det har i förhållande till andra partiers beslut. Vad skiter inte jag i det när jag på valdagen röstar med fötterna?

Vi har alla utgångspunkter rött, grönt och blått när vi triangulerar våra uppfattningar från den stol vi sitter. Men framtiden avgörs av händelser med oss själva som utgångspunkt, vår närmaste omgivning, hur vi uppfattar auktoriteter, media, innovationer, reklam och hur bundna vi är att befinna oss just där vi är och gilla läget.

Inga kommentarer: