< div id=”header ”>< / div>

torsdag 29 november 2012

SD är martyrerna i svensk politik som skymmer viktiga politiska frågor!

Det maler och maler på om SD. Partiet lämnar tomma stolar, det uppbådas personliga skandaler, ändå får SD toppsiffror i mätning efter mätning. Ska vi skylla på "proteströstning" i opinionen men i val återvänder man till moderpartierna? Läs vd Novus Torbjörn Sjöströms kommentar.

Det enda vi vet är vad de står för i invandringsfrågor men i övrigt påstår de sig vara förhandlingsbara. Nu är det så att MP gjort upp med alliansen och frågan är inte intressant politiskt. Dock finns ju en opposition som inte S och V lär ta upp som hamnar hos SD just mot den uppgörelsen.

Det finns frågor där S och alliansen hamnar på samma sida och där det saknas en mer "mittenopposition". Både V och MP har ju i tidigare val inordnat sig i blocken och ett SD passar som stödparti till alliansen som ändå i frågor måste samarbeta med S eller MP för att nå uppgörelser.

Självklart blir det SD som utmålas som martyrerna i svensk politik fast det borde finnas utmanare, När Maria Ferm (MP) och Jens Holm (V) skriver om att riva upp FRA-lagen vet jag att det inte är någon fråga som vare sig V eller MP skulle sätta en regering på pottan för. Det återstår bara Piratpartiet om det ska bli tuggmotstånd i den frågan som har den i sina gener.

Tyvärr är svensk politik alldeles för inskränkt svenskt och internationella frågor TROTS stor invandring är nästan aldrig på tapeten i foklig mening. Det är som det är okey att det pågår idiotiska konflikter och folk ska komma hit. Men en hel del vill återvända när fred och lugn uppstår och andra tillkommer.

Andra gröna bloggare tar upp Palestina-frågan  och Katalonien men i trygga Sverige är det mest spännande just nu att följa följtetongen om SD som skymmer alla andra viktiga frågor.

1 kommentar:

Dennis Nilsson sa...

Vi i Sverige, är i förhållande till antal invånare världens tredje största leverantör av vapen, till olika konflikter runtom i världen.

Att människor inte vi bli mördade i menlösa krig och flyr fältet, till t.ex Sverige är därför inte konstigt.

Hur många av oss skulle stanna kvar här ifall vi riskerade att bli sprängda i luften eller få en kula i huvudet?

Märk väl att bomben/minan och kulan kan mycket väl ha tillverkats i Sverige eller någon annan nation med demokratiskt statsskick.

Det är sådant här som borde diskuteras i medierna.