< div id=”header ”>< / div>

söndag 4 november 2012

Ekots lördagsintervju med Hillevi inger hopp att förtidspensionera sig!

Hillevi Engström
Hillevi Engström arbetsmarknadsministern under luppen i EKOT:s lördagsintervju.  A-kassa mot arbetslinjen var frågeställningarna upplagda på och har man inte haft någon a-kassa sen 12 år tillbaka är det inget som gäller mig kan man tro. Nu är det så att jag som hamnat i det yttersta skyddsnätet försörjningsstödet "ska stå till arbetsmarknadens förfogande". Så ett visst intresse finns hos mig.

Omställningar talades det om, att flytta, skola om sig och att det blir en svacka att övergå till a-kassa om man haft ett stadigt tryggt jobb att bygga upp sin tillvaro kring. Om man tillhör ett fack med tilläggsförsäkringar, huruvida prioriteringar handlat om lägre kostnader där jobben finns istället för att generellt höja a-kassan med statens hjälp.

Det är klart att industrin inte är som förr inte minst borde jag känna till det som jobbat på en arbetsplats under 14 år där det från 800 anställda idag är 100. Jag har tagit studielån och har idag 210.000 i skulder men saknar inkomst och ser ingen väg ut ur krisen än att uppsöka "skuldsaneraren" då jag inte uppvisar synnerliga skäl att få mina skulder avskrivna av CSN innan det året jag fyller 65 då skulderna avskrivs automatiskt.

Jobb då jo jag gick kunskapslyftet ett år 1999-2000 på a.kassa men det ledde inte till något utom en arbetsprövning året efter där de efter nio månader kastade ut mig ur systemet baserat på en ihopsatt skrivelse som godkändes av mitt eget fack.

Efter det har jag efter tio års frånvaro från allting vad jobb heter då kommer nästa arbetsprövning i repris 2011-2012 som inte ledde till någonting och där det saknades något väldigt viktigt. Gemenskap med arbetskamrater och likasinnade i samma situation.

Att sitta och göra samma sak till försörjningsstöd jämte någon med högsta a-kassa är direkt förnedrande då den personen hade en frist utsatt för att sen gå i pension. Jag skulle arbetsprövas "för att på sikt bli självförsörjande". Jobbet vi gjorde kallades "sysselsättning" för det fick inte kallas "arbete".

När jag påtalar i november månad  2012 mitt "vaccum"-tillstånd då arbetsprövningen är avslutad får jag rådet av min biståndshandläggare att uppsöka vuxenpsykiatriska mottagningen då jag "inte mådde så bra" under arbetsprövningen och inte "klarade" förnedringen.

Tacka för det. Att vara ett offer bland andra offer som "tjänade" bättre än mig med andra typer av bidrag och en direkt arbetsförmedlingskontakt som saknades helt för mig gör en heligt förbannad. Det som var droppen var när anordnaren sa "går du inte här får du inte ditt försörjningsstöd". Då hade jag varit där i sex och en halv månad utan annat stöd. Handlingsplan och planering saknades för framtiden.

Det var då jag sjukskrev mig i sex veckor för att markera. Men sjukskrivningen var avslutad lagom till semestrarna och min handläggare på arbetsmarknadsenheten (ligger under socialtjänsten) ansåg sig ha fullgjort sitt uppdrag att placera mig och låta mig "arbetsprövas".

Inga kommentarer: