< div id=”header ”>< / div>

lördag 27 oktober 2012

Positionsbestämning pågår ang. vinster i välfärden!

LO-borg
M:s nya läckage heter SD. Orsaken är bl.a om M väljer uppgörelser med SD som går tvärsemot det partiets vilja. Nu tror jag inte det är någon medveten strategi att Billström vill göra upp med Maria Ferm om migrationsfrågor. Han vill nog hellre ta detta med S än med MP egentligen.

Nyckeln till uppgörelser med MP är när tre småpartier i alliansen och ligger till vänster om M och hur ofta är det? Annars finns det en förkärlek hos NYA MP att "vänsterpartikrama" det mesta i politisk väg. Var det "friskolor" som skiljde i en radiointervju på Ekot?

I varje fall så håller nya S på att forma sin politik. Det ska vara mer öppenhet som ska gälla lika för såväl privata som bolag i offentlig verksamhet vilket är kanonbra. Det ska inte gå att tumma på kvalitétskrav exempelvis lärartäthet eller personaltäthet inom vården vilket också är rimligt. Dock ställer jag mig tveksam till att LO ska styra mer än de gör idag vad gäller politiken. Men det avgör ju S.

Det här med tävlandet om vem som ska ha fokus i media och ta initiativ i politiken så sitter M i trumf som största regeringsparti. S som största oppositionsparti måste hitta frågor där de skiljer ut sig från Alliansen och  helst i det läget korporera in V och MP i det konceptet vilket inte alltid är lätt.

M:s flöde till exempelvis SD kan man ta lätt på då det alltid finns något alliansparti som står till vänster om M som i något läge hellre gör upp med S eller MP. Hur ska de annars överleva tre partier som alltid är någon för mycket men ändå för små i opinionen?

Bloggat: Högberg  Gammelmedia: Ab, Ab2,  Exp, SvD, SR, Svt    Parti: Socialdemokraterna        

Inga kommentarer: