< div id=”header ”>< / div>

onsdag 26 september 2012

Tillväxtproblematik och vad som är miljösatsningar omtvistat!

Grön tillväxt skriver Schlaug om som är en realistisk tillväxt-syn enligt MP.. Sen kan vi ju diskutera hur mycket som går åt till att producera alternativa drivmedel där vi dag använder olja och priset på det och hur mycket som går åt för att ställa om till lågenergisamhället.

Sen kan man också käbbla om konton hit och dit som minskat på miljöns område att alliansen gett upp satsningar på miljön.Lena Ek miljöministern menar i sin tur att alliansen satsat mer än vad de rödgröna någonsin gjort.

Frågan är om en miljövänlig vecka kan höja tempot? Annars är det fokus nu på MP:s partiprogram där man tänkt bredda sig och hitta andra områden att söka trovärdighet kring än enbart spjutspetsarna klimat- och miljö.

VERKLIGHETEN kommer att se ut som den gör 1) om vi inte gör någonting 2) Om vi fortsätter lemmeltåget i konsumtionsamhället  3) Ställer om till ett lågenergisamhälle som tar tid och som även det alstrar resurser i omställningsfasen.

Att ta den lättaste vägen är att inte göra nånting då gör andra någonting och kalla det "grön tillväxt" för det är framkomligaste vägen och kräver inte så mycket mer än att ordet HÅLLBAR finns med i allt som görs och sägs. ´

Konsumtionsamhället innebär en global tävlan i rovdrift, låta kapitalkrafter spela ut människor som brickor och datorisera och effektivisera så att människor bli helt beroende av den som har makten över bolag involverade i data-samhället.

Omställning som är det jobbigaste innebär att ALLA ges rätt att TÄNKA vara kreativa att vi nyttjar en komplex förmåga att teoretiskt och praktiskt ge FÖRUTSÄTTNINGAR att ställa om. Men det kräver att MAKTEN flyttas neråt och att BESLUTEN om vardagen flyttas neråt men det kräver något helt annat än den nischade verklighet som många upplever idag.

Inga kommentarer: