< div id=”header ”>< / div>

lördag 11 februari 2012

Att blogga personligt och vara med på facebook!


Jag är ganska mycket inne på facebook nu mer och mer då jag ser att bloggosfären inte leder så mycket till kommunikation. Det blir en lätt en tävlan med andra bloggare att vara först eller bäst på en NYHET. Då ger det många läsare. Jag vill dessutom vara PERSONLIG också och ge en touch av mig själv.

De som jag har som bloggarförebilder har jag lagt upp i en blogglista som jag ser som intressanta att följa.Jag följer inte således partilinjen och det gör jag inte heller på facebook även om jag där enbart listat miljöpartister som särskilt intressanta.Något jag tycker är viktigt är MÅNGFALD i åsikter och ingångsvinklar. Avskyr propagandism men har ändå en förkärlek att försvara de som trycks mer i samhället och avskyr konsumistiska beteenden samt att bara kräva,kräva och kräva.

Tycker dock människor borde ORGANISERA sig mer i NÄTVERK kors och tvärs och inte fastna i fållor. Att utveckla egna ståndpunkter inte bara vara boskap för något.När statsministern gick ut med att se det som en nödvändighet att arbeta längre för att bibehålla det välstånd vi har på grund av demografiska förändringar körde drevet igång.Media hakade på att nu är det rena Grekland i Sverige och nu vankas hårdare tider. Alla som reagerade spontant såg det som en provokation mot den väntande pensionsdagen även om den så låg långt fram i tiden.

Själv har jag sen ca tio år tillbaka då jag sen senast var på en "arbetsprövningsplats" bara ratats i samhället. Jag gick KUNSKAPSLYFTET ett år 1999-2000 då jag läste en datakurs och några basämnen. Varje år sen dess har jag undrat vad jag ska ta vägen.Jag har på egen hand byggt upp kunskap därefter och har inte fått hjälp av samhället för att komma vidare.

När partierna i riksdagen pratar om ARBETE är det om de som har UTBILDAT sig på senare år eller UNGDOMAR,KVINNOR och INVANDRARE.Inte något parti lägger större tonvikt på 50+-gruppen som har det svårt. Vad ska en 50+ göra när det finns grupper yngre som har färskare utbildning och längre till pensionering än den äldre som i stort sett gett upp?

Därför är det EXTRA intressant när stödpengar från EU läggs i Falkenberg på de som har socialbidrag att komma ut i arbetslivet.Det som händer för den som inte har något sker oftast lokalt ELLER på facebook.Men jag tror mer på vad som sker i min närhet än vad som skrivs på facebook däremot är personliga bloggar alltid bra för att kunna lyfta sig själv i mitt eget bloggande.

1 kommentar:

Henke sa...

Intressant inlägg Pierre! Jag fastnar för flera saker i inlägget men väljer att enbart kommentera att jag också tycker att ålder får alldeles för lite uppmärksamhet när det kommer till diskriminering (s k ageism). Det är för duttigt i diskrimineringsfrågan, man pratar om kvinnofrågan och man pratar om invandrares problem osv. Varför inte inkludera ALLA, på så sätt försvinner inte de svagaste av de svaga grupperna på det sätt dom gör idag. Jag tänker på människor med funktionsnedsättning exempelvis.

Ha en skön Lördag!