< div id=”header ”>< / div>

fredag 16 september 2011

Makten är att finnas i mitten och vara mångkulturell!

Om integration skriver Dalibor Eminefendic bosnisk journalist om i GP. Självklart är det jobben som styr och levnadsvillkor och vi lever i en internationaliserad värld att vi klarar oss inte utan invandring, svenskar som finns runt om i världen och allting som finns i varor och flöden av sånt som finns i våra hem alltifrån mat och inredning. Självhushållet finns i liten skala men nu har vi datorer och mobiler som snurrar runt i klotets alla hörn och människor blir allt mer globalt beroende. Nyhetsmedia ger oss möjligheter till kontakter med allt just in time.

Då är frågan vad som hände i Danmark där ett invandrarfientligt parti styrt agendan i nästan tio år och varit förebilder för andra partier i Norden? I Norge har det lett till att borgerligheten aldrig varit enig men i Danmark har de haft en maktposition. Men det var ingen vänsterseger vilket Rune Lanestrand och Tommy Rydfeldt uppmärksammat.Snarare en förskjutning in i mitten som ger partier där nyckelrollen.För övrigt skriver Birger Schlaug att miljön varit en högerfråga möjligtvis med undantag av arbetsmiljön men inget som var ett stort ämne där jag arbetade i 14 år på cykelfabriken Monark i ett riktigt "sossefäste". Jag sågs som ganska "udda" med min politiska hemvist.

Att riksdagen känns ganska tam är väl bloggen Reinfeld bra på ANSVAR och ARBETSLINJEN vill alla vara bäst på. Håkan Juholt gnabbar på att det räcker inte och så har oppositionen alltid sagt från vänsterpartister till sverigedemokrater så det är inget nytt. Gunvor G ny gruppledare driver på i sitt utskott om bättre försäkringssystem och det är gott nog men frågan är vad ett lapptäckesystem är att bygga på om vi inte borde diskutera någon form av "medborgarlön" istället! Läs även : politisk mitt, strötankar&sentenser

Inga kommentarer: