< div id=”header ”>< / div>

måndag 5 september 2011

Får man skriva vad skit som helst på facebook?


LOJAL heter det i anställningar och vad som får skrivas på facebook. Läs arbetsrättsexperternas utlåtande här. Vad gäller ett politiskt parti som man är MEDLEM i eller ännu värre har FÖRTROENDEUPPDRAG för? Jag är nog UTESLUTEN flera ggr om och det är intressant att Birger Schlaug står som grön bloggare på POLITOMETERN men INTE ÄR MEDLEM. Var går gränsen.?

Att flera miljöpartister väljer att inte vara fb-vän kan jag ha förståelse för men då kan de inte klaga på vad jag skriver om deras politiska agerande och har heller ingen talesrätt. Min lokalavdelnings politiska kf-.grupp har valt att inte vara fb-vän tillika ordföranden i mitt partidistrikt MP HALLAND. Däremot går det att MAILA, SYNAS PÅ MÖTEN och uppträda OFFICIELLT. Facebook är inte allt här i världen och precis som en blogg råder ingen censur här som i tidningarnas mailboxar. Den som är anonym kan skriva vad som helst och i regel är det bra kommentarer och är de dåliga talar de för sig självt.

Det finns grupper jag är med i med diskutabla inlägg men det är en självsanering där man går ut och in efter behag om grupperna ska klara detta. Värre med ett politiskt parti men det är väl samma sak: VALHEMLIGHETEN. Att gilla en fanpage är inte särskilt märkvärdigt och ställer ingen krav på aktivitet. Jag gillar mycket och det ökar i antal.

Inga kommentarer: