< div id=”header ”>< / div>

onsdag 28 september 2011

Är inte Willam Petzäll som alla andra?

Diskussionen om politiska vildar är i full gång i media. Kanske är det en vilde i oss allihop? Dagens politiska system uppbyggt på blockpolitik kanske inte passar alla som vill verka politiskt. Där politiker blir anonyma knapptryckare med väldigt bra betalt och dålig återkoppling till både väljare och partivänner i sin valkrets.

Det finns en dold kariärism i alla partier vad gäller att få vissa speciella uppdrag. Inte minst tycktes det läggas märke till då miljöpartiet skulle utse det nya kvinnliga språkröret. Varför kunde inte riksdagens mp-kvinnor ena sig om SIN ledamot utan öppet kandiderade mot varandra varav en blev vald med ganska säker majoritet?

Själv kanske det finns mest dolt i kommunpolitken då de som har uppdrag kallas för aktiva och de som inte har uppdrag eller något som inte är arvoderat kallas för passiva. Finns det närvarostatistik på möten med stämpelklocka. Nej men det brukar skrivas in i protokoll på viktigare möten dock noteras "informellt" vilka som kommer på möten och vilka möten. Tror det är bra om vi inte bemöter varandra som vi och dom i politiken samt ställer mer högtgående krav på rapportskyldighet, mer nätverkstänkande hos de med uppdrag. Annars blir det lätt en klubb för inbördes beundran som lotsar sig fram till poster där endast en viss elit äger tillträde.

Inga kommentarer: